Wilderness

IMG_3515

Här är mitt lugn, min frihet och min oas. Och jag tror som sagt att flera kommer att inse att det är på landet en kan hitta riktig livskvalitet!

Jag blev så glad då jag såg artikeln i tidningen Land som förutspådde 10 trender som kommer göra landsbygden ännu hetare 2016.

Jag har så länge sagt att jag tror stenhårt på att fler och fler kommer vilja bo på landsbygden.
Vi har sakta sett en förändring ske över de senaste åren då folk blivit mer och mer klimatsmarta och satsar på hållbara lösningar. Ett ”enklare” liv lockar många.
Hälsa och vad vi stoppar i oss är dessutom viktigare för oss och närproducerad mat har blivit allt mer intressant på marknaden.
Stressen och oroligheterna i storstäderna får människor att längta efter lugnet och friheten. Det lugn och den frihet som vi har i överflöd här ute i skogarna.

Själv är jag uppvuxen på landsbygden, eller man kanske till och med kan säga glesbygden – då vi hade 1,5 km till närmaste bofasta granne, 1,5 mil till närmaste mindre samhälle med lanthandel och ca 10 mil till närmaste stad.
Då jag var liten levde jag verkligen ett idylliskt liv med hundarna och fåren som bästa vänner. Då jag var mellan ungefär 3 och 10 år behövde jag inte så mycket mer. ”Riktiga” vänner umgicks jag inte allt för mycket med utanför skolan, utan jag fick istället använda mig av min fantasi och hitta på egna vis att roa mig på. Men ju äldre jag blev desto mer uttråkad blev jag så klart. Då man är barn tror jag ändå att man behöver umgås med andra barn för att lära sig att samspela socialt och vara bekväm i den man är. Men då jag endast hade en förälder med körkort, och som inte var så sugen på att skjutsa hit och dit så kanske jag hamnade lite väl utanför i sociala sammanhang, men det är en helt annan historia.

Hur som helst, då jag var tonåring så trivdes jag inte alls speciellt bra med att bo på landet, av nyss nämnda skäl, så det var riktigt skönt att vara tvungen att flytta hemifrån och in till staden då det var dags att börja gymnasiet.
På den tiden trodde jag aldrig att jag skulle vilja bo på landet igen. Staden lockade med det sociala livet, att ha nära till allt och en annan sorts frihet än den jag haft då jag bodde hemma, på landet, hos föräldrarna.

Jag bodde kvar i stan efter gymnasiet, och några år senare flyttade jag till en lägenhet några kilometer utanför, men jag minns någon gång innan jag träffade M att jag började känna en längtan till landet igen. Jag minns så väl att jag skrev i en kommentar på Jonna Jintons blogg att jag var säker på att jag också skulle vilja flytta ut på landsbygden igen tillslut, men förmodligen inte inom den närmsta tiden.
Men så träffade jag M, som drömde om att kunna få köpa den gamla släktgården (läs om detta här), och jag bara kände att – Ja! Det är där jag vill leva!
Tillbaka till landsbygden. Tillbaka till friheten. Tillbaka till den vackra naturen.
Och jag har inte ångrat mig en minut sedan dagen vi köpte gården!

One thought on “Wilderness

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *